Reizen

Gloucester, de vissershaven van The Perfect Storm

Pin
Send
Share
Send
Send


Gloucester Harbor in New England

Boston Het is een van de laatste fasen van onze road trip door de Verenigde Staten en Canada.

Maar voordat we de historische stad bezochten, besloten we te naderen Gloucester, plaats van waar ze vertrekken sightseeingtochten om walvissen te zien.

Offshore, ongeveer 25 mijl, in de Atlantische Oceaan, tegenover het kustgebied van Boston, staat bekend als Stellwagen Bank Marine Sanctuary, een groot voedergebied voor walvissen.

Omdat ze in dit gebied meestal gemakkelijk te zien zijn van eind mei tot oktober, stemmen we in onze reis in met de meest aanbevolen tijd van het jaar om deze excursie te maken.

Gloucester geschiedenis

Gloucester het is een stad van Cape ann, gelegen 37 mijl ten noorden van Boston. De bevolking heeft ongeveer 35.000 inwoners en is een belangrijk centrum van de visindustrie en een populaire zomerbestemming.


Gloucester in New England

Deze stad heeft een lange scheepsbouw geschiedenis, die dateert uit 1713 toen de eerste schoener werd gebouwd.

Ook werd een belangrijk vissershaven, grotendeels vanwege de nabijheid van Georges Bank en andere visbanken aan de oostkust van Nova Scotia en Newfoundland.

Hij is ook bekend om de verschillende bedrijven met betrekking tot het vangen van zeevruchten, maar ook, als een anekdote, in Gloucester de film is gefilmd De perfecte storm van Wolfgang Petersenmet George Clooney als de hoofdrolspeler


Monument voor vissers in Gloucester in New England

Anderzijds behoudt het een sterke Portugese en Italiaanse invloed die duidelijk zichtbaar is in de bevolking, afstammelingen van immigranten die in de 19e eeuw aankwamen op zoek naar werk in hun bloeiende visindustrie.

In zijn geschiedenis van meer dan 350 jaar Gloucester Hij heeft meer dan 10.000 vissers verloren in de Atlantische Oceaan.

Je kunt de namen zien van alle vermisten sinds een bepaalde datum geschreven op een enorme muurschildering op de hoofdtrap van het stadhuis, en ook in een herdenkingsmonument op een promenade met uitzicht op zee.

In de haven wordt het emblematische standbeeld genoemd De man achter het stuur.


Commerciële straat in Gloucester in New England

In de Gloucester wandeling We konden de karakteristieke architectuur van hun huizen zien, die in veel gevallen dateert uit de tijd vóór de Amerikaanse revolutie.

Eenmaal in Gloucester gaan we naar de kantoren van het bedrijf aan de haven Cape Ann Whale Watch, een van degenen die het organiseren boottochten om de walvissen te zien.

Er was geen probleem en we boekten de twee stoelen voor het tweede vertrek van de dag, om 13:30 uur. De geplande duur van de excursie was vier uur.

Omdat het 09:30 uur in de ochtend was, hadden we vier uur om Gloucester te leren kennen.


Typische huizen van Gloucester in New England

VERGEET UW REISVERZEKERING NIET

Organiseert u uw reis naar de Verenigde Staten? Ga niet zonder huur eerst uw reisverzekeringen hier we leggen uit waarom. Als je hem bij ons inhuurt, heb je een 5% korting.

Met zoveel tijd vooruit konden we een zeer compleet bezoek brengen. Zodra de auto recht voor het strand geparkeerd stond, benaderde een dame die naast ons woonde ons met de gebruikelijke Kan ik u helpen?

Hij legde ons vriendelijk uit wat de meest karakteristieke punten van waren zijn Gloucester.

We bedankten hem voor de informatie en gingen op weg naar een grote promenade voor het strand vol Amerikaanse vlaggen, waar de gedenktekens waren gewijd aan overleden vissers.

De dag was een film, met veel zon, heel helder (wat, als het niet bedierf, ideaal was voor walvissen) en met een speciale helderheid. Aan de boulevard was een natuurlijke haven die werd bereikt door een kanaal dat het strand en de straat oversteeg.


Ophaalbrug bij Gloucester Harbor in New England

Als het schip masten had of hoog was, zou een brug stijgen om de boten door te laten. Door de brug omhoog te brengen, werd de weg logisch gesneden.

De brug was echt heel oud, met geavanceerde machines die dateren uit 1907, maar we konden zien dat hij nog steeds naar tevredenheid werkte.

Tijdens de wandeling was er ook een Vietnam Veterans Memorial en een andere gewijd aan de vrouwen en kinderen van vissers.


Typische Gloucester-vissersboot in New England

We lopen dan door verschillende winkelstraten, waar winkels zeer specifieke producten van lokale ambachten verkopen. Alle winkels waren bijzonder en hadden een gemeenschappelijke esthetiek.

Kort gezegd Gloucester is een typisch vissersdorp, met veel geschiedenis, met mooie en uniforme houten huizen, met veel meeuwen aan de haven en in de baai, erg leuk om rond te lopen.

Boek een hotel voor uw reis op Booking.com

HANDIGE DIENSTEN voor uw REIS

<>

Pin
Send
Share
Send
Send