Reizen

Coast to Coast (126) - Dit was de wandeling door Greenwich Village en Little Italy in New York

Pin
Send
Share
Send
Send


De buurt van Little Italy in Manhattan in New York

Vandaag wijden wij onze dag in New York om rond te lopen Greenwich dorp, Little Italy en Chinatown, in deze laatste fase van kust tot kust reizen in de Verenigde Staten.

Na het ontbijt op onze favoriete plek, namen we de metro naar een station aan het begin van Greenwich Village, een grote woonwijk in het zuidwesten van Manhattan.

Oorspronkelijk was de buurt een stad die werd gesticht in 1712. Maar in 1822 kwam een ​​epidemie van gele koorts binnen New York Hij liet bewoners en de stad naar Greenwich Village verhuizen, op zoek naar hun beste lucht.

Greenwich dorp Het staat bekend als een bastion van artistieke en Boheemse cultuur. Daar is de straat Christopher en de herberg stonewall, waar in 1969 de Stonewall-rellen plaatsvonden in 1969, waarmee de bevrijdingsbeweging begonhomoseksueel.

De naam Het dorp het werd al snel een generieke term om een ​​homotrendbuurt te noemen, en omvat ook de hoofdcampus van de New York University(NYU). Het gebouw waar de hoofdrolspelers van de beroemde televisieserie zogenaamd wonen, bevindt zich ook in de buurtvrienden.


Instituut voor Joodse Religie in New York

We komen aan om Washington Square waar er een vrij grote triomfboog is en we verschillende gebouwen, bibliotheken en stichtingen zien die behoren tot de eerder genoemde New York University, en we hebben ook een belangrijk centrum gevonden Museum gewijd aan de cultuur van het Joodse volk.

Over het algemeen vonden we deze buurt in New York leuk, en we concludeerden dat het een van die rustige plekken zou zijn, maar dicht bij het lawaai, waar het leuk zou zijn om een ​​seizoen te leven.

We komen aan op de merkwaardige hoek tussen straat 1 en laan 1 en maken van de gelegenheid gebruik om een ​​foto te maken.

Na het verkennen van verschillende straten van deze aangename woonwijk, komen we in een al zeer verdunde Little Italy ofKlein Italië.

Gelegen in Lower Manhattan, is het genoemd naar zijn grote populatie Italianen, maar tegenwoordig is het vooral een opeenvolging van Italiaanse winkels en restaurants. Het stuk straat Mulberry, tussen Broome en kanaal, is het enige dat nog over is van de Italiaanse buurt, die vol staat met Italiaanse restaurants die erg populair zijn bij toeristen en de lokale bevolking.


De buurt van Little Italy in Manhattan in New York

anders Chinatown, dat zich in alle richtingen blijft uitbreiden met de nieuwe Chinese immigranten, er blijft weinig over van het origineel Little Italy.

Natuurlijk aten we vrij goed in een van die Italiaanse restaurants genaamd Frankie Cee's, waarvan het interieur was versierd met motieven uit de tijd van het Romeinse rijk.

We kozen dit etablissement omdat we hadden besloten om te eten in een Italiaans restaurant dat de typische tafelkleden met rode en witte vierkanten had. We zagen andere aantrekkelijke restaurants, maar de dozen die we wilden rood waren blauw of groen. We waren op zoek naar het belachelijke typisme, als je wilt, maar zo zijn we.

De waarheid is dat we dat kunnen verifiëren Little Italy wordt geabsorbeerd door Chinatown. Veel winkels, kraampjes en straatmarkten, met veel shirts van het Spaanse voetbalteam te koop. Er was ook een van Messi.

Ik herinner me dat ik, terwijl Aurora een foto van mij maakte, het gebaar met de vingers van mijn handen samen maakte en de gebaren van de Italianen imiteerde toen ze zeiden: “Ma cue cosa fai? Het grappige was dat toen ik de foto later zag, een dame die langs me heen kwam met een grote glimlach verscheen toen ik mijn capriolen zag.


New Yorkse metroscène

HANDIGE DIENSTEN voor uw REIS

<>

Video: First Day of the Arctic Coast Cycling Tour - EP. #126 (Juni- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send