Reizen

Hoe het kasteel van Manzanares el Real te bezoeken en de theatrale bezoeken te bekijken

Pin
Send
Share
Send
Send


Kasteel van Manzanares el Real in de Sierra de Madrid

Een van de meest populaire en interessante bezoeken in deSierra van Madrid is de Kasteel van Manzanares el Realeen middeleeuws kasteel gelegen in het geciteerde bergstadje Madrid.

Wanneer je de kans hebt om het te bezoeken tijdens een excursie vanuit Madrid, heb je een dubbele attractie.

Ontdek aan de ene kant een van dekastelen dat beter bewaard gebleven kun je vinden in Spanje na de laatste restauraties erin.


Manzanares el Real Castle in de Sierra de Madrid

En aan de andere kant, geniet van de prachtige landschappen van de locatie naast de plaats van La Pedrizaaan de voet van deSierra de Guadarrama en aan de oevers vanSantillana-reservoir.

Alle informatie in detail

  • Kasteelgeschiedenis Manzanares el Real
  • Wat te zien tijdens het bezoek van het kasteel van Manzanares el Real
  • ORGANISEER UW REIS
  • Theatrale bezoeken Manzanares El Real Castle
  • Activiteiten in het kasteel van Manzanares el Real
  • Schema's bezoeken het kasteel van Manzanares el Real
  • Hoe het kasteel van Manzanares el Real te bereiken
  • NUTTIGE TIPS voor uw REIS

Kasteelgeschiedenis Manzanares el Real

Je moet weten dat deKasteel van Manzanares el Real Het is ook bekend als deMendoza-kasteel,

De reden?Diego Hurtado de Mendozazoon van wie eerst wasMarkies van SantillanaHij was het die, na 1475, de opdracht gaf voor de bouw van dit militaire fort in een gebied waar zich een oude Romaanse kluis uit de 13e eeuw bevond.


Manzanares el Real Castle in de Sierra de Madrid

In de Elizabethaanse gotische stijl werd het aanvankelijke verdedigingsfort het woonpaleis van deMendoza familie.

Door de eeuwen heen had dit grote kasteel verschillende wisselvalligheden en verschillende restauraties, waarvan de belangrijkste in de decennia van de 60-70 van de vorige eeuw, toen het herstelde van een grote staat van achteruitgang.

Uiteindelijk werd in 2005 een laatste hervorming doorgevoerd die het voor uw bezoek had geconditioneerd.

Wat te zien tijdens het bezoek van het kasteel van Manzanares el Real

Ik had onlangs de kans ombezoek het kasteel van Manzanares el Real.

Gelegen op de top van een kleine heuvel, is toegang tot het kasteel gemaakt vanaf de achterkant van de behuizing en niet vanaf de westkant, waar de deur van het kasteel zich bevindt en gezicht geeft aan het kleine stadjeManzanares el Real.


Centrale binnenplaats van het kasteel van Manzanares el Real in Madrid

Dus het eerste wat je zult doen nadat je de auto op de parkeerplaats hebt achtergelaten, is om de kasteelmuur te omringen.

Kasteelmuur van Manzanares el Real

Ik raad je aan om het aan de zuidkant te doen, want op die manier heb je een eerste panoramisch uitzicht op deSantillana-reservoir.

deKasteel van Manzanares el Real Het heeft een rechthoekige configuratie, met vier torens, een in elke hoek, en een centrale binnenplaats met twee verdiepingen.

Het heeft ook aan de buitenkant een Barbicandat wil zeggen een kleine verdedigingsmuur van kleinere hoogte die de hoofdmuur omringt.

Na de hervorming van 2005 heeft de kasteelbezoek Het ontwikkelt zich in drie fasen.


Hal van het kasteel Manzanares el Real in de Sierra de Madrid

Tentoonstelling in het kasteel van Manzanares el Real

Bij de ingang, in de kelder en op de begane grond vind je een tentoonstellingsruimte waar u de geschiedenis van dit beroemde kasteel in de bergen van Madrid kunt leren, met behulp van informatiepanelen en een documentaire.

Daar zult u worden getroffen door de grote staat van achteruitgang die het kasteel had vóór zijn laatste grote restauratie.

Dan hebt u al toegang tot het bezoek van de verschillende kamers en interieurkamers die zijn geconfigureerd als een museum.

Daar zie je een collectie wandtapijten, schilderijen, harnassen en meubels tussen de zestiende en negentiende eeuw.

Tijdens deze tour kunt u zich de sfeer en het leven voorstellen dat in het kasteel werd geleefd in zijn tijden van grote kracht.


Santillana-reservoir van het kasteel van Manzanares el Real

Beklim de torens van het kasteel van Manzanares el Real

Ten slotte tour je langs de buitenmuur en kun je een van de torens beklimmen.

Het is tijd om te genieten vanpanoramisch uitzicht van deze aantrekkelijke enclave van deSierra van Madriden specifiek vanLa Pedriza.

Boek een hotel voor uw reis op Booking.com

Het kasteel blijft momenteel eigendom van deMendoza familie, hoewel het wordt gerund door de Gemeenschap van Madrid.

Theatrale bezoeken Manzanares El Real Castle

Je moet weten dat je het hele jaar door de mogelijkheid hebt om lid te worden van de verschillende activiteiten die plaatsvinden in het kasteelzoals concerten of theatrale bezoeken, die worden uitgevoerd tijdens het weekend en niet alleen in de zomermaanden.


Tentoonstelling in het kasteel van Manzanares el Real in Madrid

In de theatrale bezoeken van het historische kasteel spelen twee acteurs de karakters vanDon Pedro de Zúñiga en Mevrouw Isabel Asensio, uit de 17e eeuw, die tijdens een rondleiding van 45 minuten bezoekers naar de verschillende kamers en kamers van het kasteel brengt.

Op deze manier met detheatraal bezoek van ook bekend alsMendoza-kasteel U kunt de geschiedenis van dit fort kennen en de artistieke inhoud ervan ontdekken.

Schema's en prijzen dramatische bezoeken in het kasteel van Manzanares el Real

deschema's van de theatrale bezoeken van het kasteel van Manzanares el Real Ze zijn meestal het hele jaar door, van januari tot juni en van september tot december, op zaterdag en zondag om 11 en 12 uur.

In de zomer vinden ze plaats op vrijdag om 11 uur en zaterdag om 11 uur en 12 uur, en in augustus op vrijdag om 21 uur en 22 uur en op zaterdag om 11 uur en 12 uur.


Slaapkamer in het kasteel van Manzanares el Real in Madrid

Merk op dat de 12-uurspas vooral gericht is op kinderen.

In ieder geval als je hierin geïnteresseerd bent meld u aan voor gedramatiseerde bezoeken, adviseren wij u om data en tijden te bevestigen op 91 853 00 08 en 91 852 86 85 (van dinsdag tot zondag, van 10.00 tot 14.00 uur).

de prijzen van de theatrale bezoeken van het kasteel van Manzanares el Real Ze zijn 8 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen jonger dan 14 en ouder dan 60, en de prijs is al inclusief de toegang tot het kasteel.

Houd er rekening mee dat deze rondleidingen vooraf moeten worden geboekt op dezelfde telefoons die we eerder hebben aangegeven, en je moet ook de tickets bij de kassa 45 minuten vóór het begin van dezelfde ophalen, want als ze niet opnieuw in de verkoop worden gezet .

Activiteiten in het kasteel van Manzanares el Real

Naast deze bezoeken, zoals we hebben opgemerkt, worden er meestal het hele jaar door verschillende toeristische en culturele activiteiten in het kasteel uitgevoerd.

Thematische rondleidingen

Het hele jaar door in het weekend is er meestal thematische rondleidingen waarin het zich verdiept in verschillende aspecten van het kasteel, zoals de schilden en blazons, of de wandtapijten, en ook van de gebruiken van die tijd.

Manzanares el Real-rondleidingen met kasteelthema

Het hele jaar door in het weekend zijn er meestal thematische rondleidingen die ingaan op verschillende aspecten van het kasteel, zoals schilden en blazons, of wandtapijten, en ook de gebruiken van die tijd.

Aan de andere kant, in de zomermaanden de licht- en geluidshows die worden uitgevoerd op de muren, die zijn ingesteld met middeleeuwse muziek.

Concerten in het kasteel van Manzanares el Real

Bovendien zijn er meestal elke zaterdag in juli en augustus op de binnenplaats van het kasteelconcerten van middeleeuwse muziek binnen de cyclus Klassiekers in de zomer. gehouden elke zomer vindt plaats in de Gemeenschap van Madrid.

Hier kun je de Klassiek concertprogramma in het kasteel van Manzanares el Real, met een ticketprijs van 5 euro.

Middeleeuwse gevechten in het kasteel van Manzanares el Real

In de lente en herfst worden ze gevierd middeleeuwse gevechtenevenals de Middeleeuws weekend, met valkerijtentoonstellingen, middeleeuwse toernooien, optochten en de traditionele markt.


Middeleeuws muziekconcert in het kasteel van Manzanares el Real

En in de Kerst tijd Andere activiteiten met betrekking tot theater, muziek en kersttradities vinden ook plaats.

In afwachting van uw bezoek, herinner ik u eraan dat u over activiteiten, data en tijden kunt overleggen op 91 853 00 08 en 91 852 86 85 (van dinsdag tot zondag, van 10.00 tot 14.00 uur).

Schema's bezoeken het kasteel van Manzanares el Real

Van hun kant, de schema's van de gratis bezoeken van het kasteel van Manzanares el Real Ze zijn van dinsdag tot vrijdag, van 10.00 tot 17.30 uur, met de laatste toegang een uur eerder.

Zaterdag, zondag en feestdagen sluiten om 18.00 uur en het kasteel is gesloten voor bezoeken op maandag en op 1 januari, 1 mei, 13 september, 24, 25 en 31 december en lokale feesten.


Manzanares el Real Castle in de Sierra de Madrid

Ticketprijzen Manzanares el Real-kasteel

de Ticketprijzen voor gratis bezoeken Ze zijn 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen jonger dan 14 en senioren +60. met Jonge kaart De prijs is 2,50 euro.

de toegang is gratis Voor kinderen jonger dan 3 jaar en mensen met een handicap, en grote gezinnen krijgen 50 procent korting.

Aan de andere kant kan datbezoek de renaissancetuinen van het kasteel van Manzanares el Real het hele jaar door van dinsdag tot zondag, van 10.00 tot 19.00 uur

In de zomer op vrijdag en zaterdag wordt de opening verlengd tot 24 uur.

Momenteel de bezoek aan de tuinen is gratis.

Hoe het kasteel van Manzanares el Real te bereiken

Het kasteel van Manzanares el Real ligt aan de voet van de Sierra de Guadarrama, in de omgeving van La Pedriza, en aan de oevers van het stuwmeer Santillana, en u arriveert met de auto vanuit Madrid in minder dan een uur.

<>

Pin
Send
Share
Send
Send