Reizen

Nuttige tips voor het bezoeken van Yosemite National Park

Pin
Send
Share
Send
Send


Yosemite Nationaal Park in Californië

Een van de meest populaire bezoeken in a reis naar de westkust van de Verenigde Staten is de Yosemite National Parkin Californië.

In dit park vindt u weelderige bossen, waar u de gelegenheid hebt om de te zien gigantische sequoia's die te zien is in verschillende delen van Californië.

In dit verband herinner ik u eraan dat u deze indrukwekkende bomen ook in deNationaal park Sequoia.


El Capitan in het nationale park van Yosemite in Californië

Ook in Yosemite de grote granieten rotsachtige bergen zijn ook protagonisten, de meest bekende is de zogenaamde El Capitan.

En als u beslist bezoek Yosemite in het voorjaarkunt u genieten van overvloedige watervallen, ja, die in de zomer het watervolume aanzienlijk verminderen tot het bijna verdwijnt.

Hieronder detail ik anders nuttige tips te overwegen bezoek Yosemite National Park:

Alle informatie in detail

  • Hoe bereik je Yosemite?
  • Beste tijd om Yosemite te bezoeken
  • Wat te zien en te doen in Yosemite
  • ORGANISEER UW REIS
  • HANDIGE DIENSTEN voor uw REIS

Hoe bereik je Yosemite?

Yosemite ligt ten oosten van San Francisco, naar het binnenland van Californië.

Watervallen in het Nationale Park van Yosemite in Californië

In jouw autorit door Californië het is gebruikelijk om via route 49 vanuit die stad te komen, maar als je komt uit Los Angeles, je zou moeten gaan as, neem vervolgens route 41 die u naar het park brengt.

Een andere optie wanneer plan de route om de te bezoeken Yosemite National Park is het te beschouwen als een tussenfase in de reis tussen San Francisco en Las Vegas.

Met deze optie kunt u het nationale park over de genoemde route oversteken Tioga Road, neem vervolgens Route 345 die u naar het Nationaal Park vanDeath Valley (Death Valley), al onderweg naar Nevada.

deze route door Tioga Road Het is alleen levensvatbaar in de lente en zomer omdat in de winter de hoge bergweg wordt afgesloten door sneeuw.

Beste tijd om Yosemite te bezoeken

Precies bij het plannen van uwYosemite bezoekHet is belangrijk dat u rekening houdt met de tijd van het jaar.

Yosemite Nationaal Park in Californië

Je moet in gedachten houden dat veel ervan geen toegang hebben tot enkele van de meest interessante gebieden vanwege de wegafsluiting door weersomstandigheden.

Specifiek, de eerder genoemde bergweg van Tioga Road of het gebied van Butterfly Road, bevindt zich ook in de hoogte en waar de sequoia's worden gevonden.

Wat te zien en te doen in Yosemite

Yosemite National Park heeft verschillende gebieden die gevoelig zijn voor uw bezoek.

Yosemite Valley

Het centrale gedeelte van Yosemite National Park wordt genoemd Yosemite Valley, wiens toegang zich ten westen van het park bevindt.

El Capitan in het nationale park van Yosemite in Californië

VERGEET UW REISVERZEKERING NIET

Organiseert u uw reis naar de Verenigde Staten? Ga niet zonder huur eerst uw reisverzekeringen hier we leggen uit waarom. Als je hem bij ons inhuurt, heb je een 5% korting.

Nadat u het park op Route 49 bent binnengegaan, vindt u een uitkijkpunt van waaruit u de eerste zult genieten panoramisch uitzicht op Yosemite Valley.

El Capitan

Vanuit dit eerste gezichtspunt onderscheid je in de verte al het rotsachtige voorgebergte dat bekend staat als El Capitan.

Op je route naar het centrum van de vallei, waar de Bezoekerscentrum, krijgt u de gelegenheid om langs te komen El Capitan en bekijk de majesteit van de 914 meter hoge rots.

Yosemite Nationaal Park in Californië

Yosemite watervallen

Van de Bezoekerscentrum, in het voorjaar is het de moeite waard om een ​​pad te nemen en de Yosemite watervallen, die in drie verschillende watervallen een hoogte van 740 meter bereiken.

Wees niet verrast als je in augustus of de daaropvolgende maanden reist dat deze watervallen ze al droog vinden.

Mirror Lake in Yosemite

Van de Bezoekerscentrum U kunt ook de plaats benaderen die bekend staat als Spiegel meer.

Yosemite Nationaal Park in Californië

Het is een klein meer dat de beste plaats is om over na te denken Halve koepel, het andere rotsachtige voorgebergte icoon van Yosemite, dat 1500 meter hoog is op basis van de Yosemite Valley.

Tunnel View gezichtspunt

Wanneer u de verlaat Yosemite Valley en ga naar het zuiden op Route 41, Fresno Road, net bij de uitgang van de vallei is de uitkijkpunt Tunnelweergave.

Het is mogelijk uit deze enclave waar je het beste hebtpanoramisch uitzicht op Yosemite Valley.

Boek een hotel voor uw reis op Booking.com

Gletsjerpunt

Kort na het verlaten van de vallei, kunt u de weg nemen die naar links draait om op te stijgen naar de zogenaamde Gletsjerpunt.

Mammoetboom in Mariposa Grove in Yosemite in Californië

Vanuit deze enclave heeft u een prachtig panoramisch uitzicht op de Yosemite Valley, inclusief de genoemderotsachtige bergen El Capitan en de Halve koepel.

En vanaf daar kunt u ook de zien waterval nevadnaar, waarvan het meest spectaculaire moment zich voordoet in de maand mei.

Californische sequoia's in Mariposa Grove

Voor aankomst bij de Zuiduitgang van Yosemite National Park, stop niet met het naderen van de plaats die wordt genoemd Grove vlinder.

Het beklimmen van deze enclave brengt je naar een groot en weelderig bos waar je de zult zien spectaculaire gigantische sequoia bomenOngetwijfeld een van de belangrijkste attracties van een bezoek aan Yosemite National Park.

Mammoetboom in Mariposa Grove in Yosemite in Californië

Tioga Road Route

In het noordelijke deel van Yosemite Valley is de weg die het hele nationale park hoog in de bergen doorkruist.

Het gaat over Tioga Road, route dat, het oversteken van de grote weide van Tuolumne weiden, leidt je door de bergen naar de zogenaamde Tioga Road Pass, waarvan de hoogste gebieden 4.000 meter hoog bereiken.

Deze route is alleen toegankelijk van de lente tot de herfst.

Yosemite ticketprijzen

de Ticketprijs om Yosemite te bezoeken (2019) kost $ 35 en biedt toegang tot een auto met al zijn inzittenden, zo vaak als je wilt gedurende zeven opeenvolgende dagen.


Eekhoorn in Yosemite National Park in Californië

Als je met de motor gaat, is de prijs $ 30 per voertuig met de inzittenden, en als je met de fiets gaat ... of te voet, is de ticketprijs $ 20 per persoon.

Nu, als in uw reis langs de westkust van de Verenigde Staten u verschillende nationale parken gaat bezoeken, kunt u de optie overwegen om de Jaarkaart.

Het is een toeristenpas met een jaarlijkse geldigheid voor $ 80 voor een voertuig en vier passagiers, waarmee u toegang krijgt tot de overgrote meerderheid van de genoemde parken.

Tour van San Francisco naar Yosemite

Als u zich liever niet alleen aanmeldt voor een georganiseerde excursie om dit nationale park te bekijken, kunt u kiezen voor tour van San Francisco naar Yosemite.

Tijdens deze 14-uur durende excursie kun je 5-6 uur in het nationale park zijn, waar je op een dag de meest prominente hoeken kent.

De tour wordt uitgevoerd met een gids in het Engels, met behulp van een audiogids in het Spaans.

Yosemite Nationaal Park in Californië

Afstanden tot Yosemite National Park

Het is handig om de afstanden per auto van Yosemite National Park naar prominente plaatsen van de te weten Westkust van de Verenigde Staten:

Afstand van San Francisco tot Yosemite: 304 kilometer, drie en een half uur

Afstand van Los Angeles tot Yosemite: 497 kilometer, vijf uur

Afstand van Las Vegas tot Yosemite: 793 kilometer, acht uur

Afstand van Death Valley tot Yosemite: 468 kilometer, zes en een half uur

Meer informatie over Yosemite National Park

Officiële website van Yosemite National Park

De rotsachtige berg van El Capitan in het Nationale Park van Yosemite

Mammoetbomen in Mariposa Grove in Yosemite National Park

Tuolumne weiden en Tioga Road in Yosemite National Park

Wegafsluitingstijden door slecht weer in Yosemite

Spaanse tour van San Francisco naar Yosemite in één dag

HANDIGE DIENSTEN voor uw REIS

<>

Video: Mac: cookies verwijderen in Safari (Juni- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send