Reizen

Brueghel-tentoonstelling, Wonders of Flamenco Art, in Gaviria Palace

Pin
Send
Share
Send
Send


Brueghel-tentoonstelling in Gaviria-paleis in Madrid

Sinds deze herfst, en tot 12 april 2020de Gaviria-paleis opnieuw verheugt ons ons met een prachtige tentoonstelling gewijd aan een van de belangrijkste sagen van flamenco-schilderen.

de Brueghel-tentoonstelling, Wonderen van flamencokunst, het toont ons ongeveer honderd werken van de acht meest prominente leden van de familie van Vlaamse schilders, Brueghel, die ons naar de 16e en 17e eeuw brengt.

Pieter Brueghel de Oude Hij was het die de saga begon en zijn kinderen volgden Pieter Brueghel de jonge en Jan Brueghel de Oude.


Brueghel-tentoonstelling in Gaviria-paleis in Madrid

De saga gaat verder met de zoon van de laatste, Jan Brueghel de jonge, die elf kinderen had, van wie er vijf zich toelegden op schilderen volgens de stijl van hun voorgangers, Jan Pieter Brueghel, Abraham Brueghel en Ambrosius Brueghel.

Je begint de tentoonstellingsrondleiding door de Gaviria-paleis met de oudste en oprichter van de saga Pieter Brueghel de Oude (1525-1569), waarvan het cijfer weinig gegevens heeft.

Hij was een nogal enigmatisch personage dat aan het licht kwam toen hij zich vestigde Antwerpen, een stad die in die tijd een groeiplaats was van de Europese renaissance.

De familiepatriarch was gefascineerd door het schilderen van De Bosco, wat te zien is in veel van zijn werken.


Brueghel-tentoonstelling in Gaviria-paleis in Madrid

Schilder en graveur trad hij toe tot de club van meesterkunstenaars van de flamenco schilderij, waarvan ze onder andere deel uitmaakten Pedro Pablo Rubens en Hans Memlingevenals zijn twee kinderen Pieter en jan.

Hij woonde een seizoen in Italië, maar hij zou snel verhuizen naar Brussel, stad die in die tijd een belangrijk artistiek centrum was; Bovendien had de stedelijke adel veel koopkracht, wat de verkoop van de werken begunstigde.

De meeste van zijn schilderijen behoren zelfs tot privécollecties die niet in het openbaar werden getoond. '

Zijn aanvankelijke bekendheid is te danken aan de tussenkomst van zijn zoon Pieter Brueghel de Jonge, die het werk van zijn vader verspreiden. Hij wijdde zich aan het maken van kopieën van zijn schilderijen, zoals het geval is met Bird trap (1601).

Zijn stijl was iconisch, met symbolische werken en diep geworteld in de lokale traditie.

Hij vertegenwoordigde graag de manier van leven van mensen op het platteland, in hun dagelijkse bezigheden en activiteiten, met werken vol details en realisme.


Brueghel-tentoonstelling in Gaviria-paleis in Madrid

Wat te zien in de tentoonstelling van Brueghel

In de tentoonstelling zie je oliën die spreekwoorden en populaire gezegden op een realistische, provocerende en indringende manier illustreren, die niet altijd gemakkelijk te interpreteren waren.

Dit resulteerde in het creëren van een werk vol morele inhoud.

Landschappen zijn belangrijk in het werk van de kunstenaar omdat hij gefascineerd was door de natuur.

In hen verschijnen figuren van boeren die de taken van het plattelandsleven uitvoeren en volksdansen dansen.


Brueghel-tentoonstelling in Gaviria-paleis in Madrid

Besneeuwde landschappen, heidense allegorieën, eschatologische zonden en vele bloemen van het kwaad, zijn de kwesties die hij in zijn productie raakt.

Jan Brueghel de Oude, tweede zoon van Pieter Brueghel de Oude, ging ook door met de techniek en thema's van de patriarch van de saga, maar met meer vrijheid bij het interpreteren van de problemen.

dynastie Brueghel gevolgd door de zoon van laatstgenoemde jan Brueghel de jonge, die de studie van zijn vader erfde en de Guilda de San Lucas, dat een van de belangrijkste flamencokunstenaars en ambachtelijke gilden van die tijd was.

Deze kunstenaar behaalde, naast zijn productie, aanzienlijk succes bij het verkopen van de schilderijen die hij van zijn vader had geërfd.

De tentoonstelling toont ook de werken van zijn kinderen, Jan Peter Brueghel, met schilderijen die zeer gericht zijn op het bloemengenre, en Abraham Brueghel, die meer gewijd was aan landschappen, maar ook aandacht besteedde aan de stillevens van bloemen en fruit.


Brueghel-tentoonstelling in Gaviria-paleis in Madrid

Een andere van zijn kinderen, hoewel minder bekend, was Ambrosius Brueghel, waarop je twee van zijn belangrijkste werken kunt zien "Stillevenpaar met bloemen "En"Allegorie van de elementen: aarde, vuur, water en lucht

Boek een hotel voor uw reis op Booking.com

Bovendien, tijdens de rondleiding door deze tentoonstelling van Gaviria-paleis Je kunt ook representatieve werken zien uit de periode van ongeveer twintig kunstenaars in de status van Rubens, De Boscoof David Teniers de jonge.

We besluiten door te zeggen dat de tentoonstelling in Madrid aankomt na een groot succes in verschillende steden zoals Rome, Parijs of Tel Aviv, evenals verschillende locaties in Japan.

Tentoonstellingstijden Brueghel in paleis Gaviria

de Openingstijden van de tentoonstelling Brueghel, wonderen van flamencokunstin de Gaviria-paleis in Madrid (c / Arenal 9) zijn, van maandag tot donderdag en zondag, van 10.00 tot 14.00 uur, en vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur, met de laatste toegang één uur voor sluitingstijd.


Brueghel-tentoonstelling in Gaviria-paleis in Madrid

Brueghel ticketprijzen

Ticketprijzen zijn over het algemeen 14 euro; de gereduceerde, waarvan senioren + 65, studenten en mensen met een handicap of werkloosheidsuitkering, 12 euro; Kinderen tussen 5 en 11 jaar oud, 6 euro.

Kinderen jonger dan 5 jaar kunnen de Brueghel-tentoonstelling gratis bezoeken en op maandag betalen universitaire studenten zonder leeftijdsgrens 9 euro.

<>

Video: Kunstmarkt Ede 2013 (Juni- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send