Reizen

Coast to Coast (35) - Bezoek van Amarillo en Palo Duro Canyon in Texas

Pin
Send
Share
Send
Send


Palo Duro Canyon Park dichtbij Amarillo in Texas

onze bezoek aan Amarillo, in deze nieuwe dag van kust tot kust reizen in de Verenigde StatenHet begon met een wandeling door de stad, nadat de auto geparkeerd was zonder te betalen!

geelin TexasHet is een heel mooie, rustige, vrij harmonieuze stad. Ideaal voor een rustig leven.

Tijdens onze wandeling zagen we een standbeeld, met een plaquette gesigneerd door voormalig president Bush eerbetoon aan astronaut Rick Husband, zoon van Amarillo, en stierf in 2003, na de desintegratie van het Columbia-schip van NASA, samen met de gehele bemanning waarvan hij zijn commandant was.


Monument eerbetoon aan astronaut Rick Husband in Amarillo in Texas

Het bezoek dat ons het meest trok, na de vriendelijke uitleg bij het bezoekerscentrum van Amarillo was Palo Duro Canyon, een staatspark op 25 mijl van Amarillo, en waar we besloten te gaan.

Plots besefte Aurora dat ze haar bril in het motel had achtergelaten. We kwamen snel terug en hoewel de schoonmaakmedewerkers al waren gepasseerd en de lakens en dekbedden van de bedden in een hoek waren opgestapeld, vonden we na een paar ogenblikken de glazen verborgen door de lakens op de vloer. Aurora ademde kalm.


Canion van Palo Duro Canyon-park dichtbij Amarillo in Texas

Vanuit het motel zijn we naar de Palo Duro Canyon. Voor zover ons bekend, is het de grootste kloof in Texas en de tweede grootste ter wereld, na de Grand Canyon van de Colorado.

de Palo Duro Canyon State Park geopend voor het publiek in 1934. De kloof heeft 190 kilometer lang, maximaal 33 kilometer breed en een maximale diepte van 250 meter. De ruggen reiken 1.200 meter boven zeeniveau.


Palo Duro Canyon Park-vooruitzicht dichtbij Amarillo in Texas

Hoogtepunten, maar onvergelijkbaar met de 450 kilometer lengte en meer dan 2.000 meter maximale diepte van de Grand Canyon.

We reden met de auto door de kloof, stoppen op die plaatsen die we het aantrekkelijkst vonden. Het is echt interessant om de verschillende vormen te zien die de natuur in de loop der eeuwen heeft aangenomen. Je kunt duidelijk de verschillende geologische lagen, verschillende kleuren en de vegetatie zien.


Palo Duro Canyon Park dichtbij Amarillo in Texas

VERGEET UW REISVERZEKERING NIET

Organiseert u uw reis naar de Verenigde Staten? Ga niet zonder huur eerst uw reisverzekeringen hier we leggen uit waarom. Als je hem bij ons inhuurt, heb je een 5% korting.

We zijn verschillende beken overgestoken en we vinden verschillende gebieden die geschikt zijn voor kamperen en picknicken.

In het park was er ook een discreet restaurant, een souvenirwinkel en een zeer interessant museumgebouw, waar je alles kunt leren over de kloof, toen het werd ontdekt, de Indiase stammen die het bewoonden, geologische aspecten, flora, fauna….


Palo Duro Canyon Park Museum in de buurt van Amarillo in Texas

We waren ongeveer twee uur en het was het eerste park dat we tijdens de reis bezochten. We zijn echt heel aangenaam geschrokken vertrokken door wat we hebben gezien, hoe mooi de natuur kan zijn en het gevoel van vrede dat het ons heeft doorgegeven.

DOWNLOAD HET EBOOKBOEK van ROAD TRIP COSTA naar COSTA

Naast het volgen van de verschillende stadia van de road trip van kust naar kust reis door de Verenigde Staten en Canada, kunt u alle informatie in één enkel document laten samenstellen. Download hiertoe de ebook boek "18118 kilometer door de Verenigde Staten en Canada".

VOLG DE VERSCHILLENDE Fasen van de COSTA naar COSTA-REIS

Ik nodig je uit om de kroniek van deze grote te volgen road trip kust tot kust reis door de Verenigde Staten en Canada.

Als u zich abonneert op Reisgidsen naar de Verenigde Staten, ontvangt u elk hoofdstuk in uw e-mail op de dagen waarop ze worden gepubliceerd.

U hoeft alleen uw e-mailadres in het bijgevoegde formulier op te nemen en u ontvangt onmiddellijk een verificatie-e-mail waarmee u het abonnement kunt activeren.

Ontvang GIDSEN REIS naar VERENIGDE STATEN per e-mail

HANDIGE DIENSTEN voor uw REIS

<>

Video: FORT AMARILLO RV RESORT Amarillo TX (Juni- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send