Reizen

Tentoonstelling «Velázquez en de familie van Felipe IV» in het Prado Museum, tot 9 februari

Pin
Send
Share
Send
Send


Velázquez-tentoonstelling en de familie van Felipe IV in het Prado-museum in Madrid

Zie het werk van Diego de Velázquez Het is een van de grote attracties van de Prado museumbezoekin Madrid, omdat deze galerij de grootste collectie herbergt van deze grote meester van universele schilderkunst.

Maar nu en tot 9 februari 2014, heeft u de mogelijkheid om de blootstelling Velázquez en de familie van Felipe IV, waar zijn werk wordt geanalyseerd tijdens de laatste elf jaar van zijn leven als portretschilder van het Hof.

In deze tijdelijke tentoonstelling zijn er 30 werken waarin de hoofdrolspelers de koninklijke familie van Felipe IV zijn, en ook werken van de opvolgers van Velázquez in dit werk, zijn schoonzoon Juan Bautista Martínez del Mazoen Juan Carreño.

In de tijd dat de tentoonstelling het maakte, in de jaren 1660 en 1670, werd deze geschilderd Las Meninas, een van Velázquez's topwerken en universele schilderkunst.

In de tentoonstelling kun je de kopie zien die hij ervan heeft gemaakt Juan Bautista Martínez del Mazo, de eerste keer dat het te zien is in Spanje, en dat nu in het landhuis is bewaardKingston kanten van Zuid-Engeland, waar de Banken Collectie van oude verf.

de Velázquez-tentoonstelling in het Prado-museum Het dateert uit 1650, toen Velázquez in Rome was, en waar hij een dozijn portretten van het pauselijk hof maakte. Zo kunt u in de tentoonstelling het portret van de zien Paus Onschuldige X, afkomstig uit Wellington museum van Londen.

Een ander uitstekend werk dat je ook in de tentoonstelling kunt zien, is het portret van Koningin Mariana van Oostenrijkvan de Metropolitan Museum van New York. En in het laatste deel van de tentoonstelling zie je hoffelijke portretten Martínez del Mazo en Carreño, al na de dood van Velázquez.

de Openingstijden van de tentoonstelling Velázquez in het Prado Museum ze zijn van maandag tot zaterdag van 10 tot 20 uur en op zondag van 10 tot 19 uur.

de ticketprijzen het zijn die die overeenkomen met het bezoek van het museum, dat wil zeggen 14 euro, de algemene ingang en 7 euro, de gereduceerde, waarmee je de hele museumcollectie en andere tijdelijke tentoonstellingen kunt zien die tegelijkertijd worden gepresenteerd.

<>

Pin
Send
Share
Send
Send