Reizen

Tentoonstelling ontmoetingen met de jaren 1930 in het Reina Sofía Museum, tot 7 januari

Pin
Send
Share
Send
Send


Werk van Max Beckmann in de tentoonstelling Encounters with the 1930s in the Reina Sofía museum

Een van de tentoonstellingen belangrijkste van het nieuwe culturele seizoen in Madrid is ongetwijfeld Ontmoetingen met de jaren '30, wat kun je zien in de Reina Sofia museum van 2 oktober tot 7 januari 2013.

Deze tentoonstelling draagt ​​bij aan de herdenking van het 75-jarig jubileum van de voltooiing van de Guernica, emblematisch werk van Picasso.

precies Picasso Het wordt een van de hoofdrolspelers van deze tentoonstelling die wordt gekenmerkt door historisch onderzoek naar het conflicterende decennium van de 30

de blootstelling Ontmoetingen met de jaren '30 Het brengt meer dan 400 werken samen die afkomstig zijn van verschillende Spaanse instellingen, zoals die van zichzelf Reina Sofia museumde Nationale filmbibliotheek of de Nationaal kunstmuseum van Cataloniëen prestigieuze buitenlandse musea, zoals de Pompidou Centre uit Parijs, de Nationale galerij uit Washington, de Puskin museum uit Moskou, of de MOMA, Guggenheim en Metropolitan Museum uit New York.

De tentoonstelling beslaat tweeduizend vierkante meter en vindt plaats op de tweede verdieping van het hoofdkantoor, de Sabatini-gebouw, waar het grote hoofdpersonage ervan de is Guernica, evenals op de eerste verdieping.

Je kunt zien werken van de meest prestigieuze kunstenaars van die tijdonder andere van Picasso, MiróYves Tanguy,  Man ray, Max BeckmannAndre Masson, Mondrian, Kandinsky, Luis Buñuel of Joaquín Torres-García.

de blootstelling het is verdeeld in zes secties anders: realisme; abstractie; tentoonstellingscultuur: nationale en internationale projecten; surrealisme; fotografie, bioscoop en posters; Spanje: Tweede Republiek, Burgeroorlog en ballingschap. Ze weerspiegelen de belangrijkste problemen van die tijd vanuit politiek, esthetisch en cultureel oogpunt.

Als aanvulling op de tentoonstelling van 4 tot 30 oktober Het ontwikkelt de filmcyclus Blauwe bloemen in een catastrofaal landschap, bioscoop uit 1930.

de openingstijden van de tentoonstelling Ontmoetingen met de jaren '30 (vanaf 2 oktober) zijn ze van maandag tot zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur en op zondag van 10.00 tot 14.30 uur. Op dinsdag is het museum gesloten.

de ticketprijzen, als u alleen de tijdelijke tentoonstelling bezoekt, is het 3 euro. en om ook de collectie te zien, 6 euro.

Eindelijk kunt u ook bekijk de tentoonstelling gratis Ontmoetingen met de jaren '30: van maandag tot vrijdag, na 19.00 uur; op zaterdag, na 14,30 uur; en op zondag. En elke dag als u, onder andere voorwaarden, jonger bent dan 18, een universiteitsstudent, ouder dan 65, gepensioneerde, werkloze, gehandicapte persoon.

<>

Pin
Send
Share
Send
Send