Reizen

Toilettentoonstelling, hygiëne aan het einde van de 19e eeuw, in het Cerralbo-museum

Pin
Send
Share
Send
Send


Toilettentoonstelling, hygiëne aan het einde van de 19e eeuw, in het Cerralbo-museum in Madrid

Tot 12 januari 2014 heeft u de mogelijkheid om een nieuwsgierige tentoonstelling in de Cerralbo-museum in Madrid.

Het gaat om de blootstelling Toilette, hygiëne aan het einde van de 19e eeuw, waarin persoonlijke hygiëne en cosmetica de hoofdrolspelers zijn in de komende weken in dit paleis dat je in de buurt van de vindt Spanje plein, en dat is een van de minst bekende musea van Madrid.

De tentoonstelling analyseert de toilet in het dubbele concept van de term, enerzijds, persoonlijke hygiëne, en anderzijds de huishoudelijke ruimte die wordt gebruikt als een badkamer en ook als een toilet.

In de Cerralbo museumpaleis U hebt de mogelijkheid om verschillende hygiënische oplossingen te zien die worden gebruikt door de eigenaars, de Markies van Cerralbo en zijn familie, gedurende de tijd dat ze daar woonden, tussen 1890 en de jaren 20 van de vorige eeuw.

Aan het einde van de 19e eeuw waren er naast schoonheidssalons en kappers ook de eerste commerciële cosmeticamerken.

Dus in de blootstelling toilet van het Cerralbo-museum Je kunt verschillende objecten en toiletruimtes zien, zoals een vrouwelijke kaptafel, een badkuip, bidet, sommige items uit het kostuummuseum, evenals voorbeelden van de toonaangevende cosmetische merken van die tijd.

de openingstijden van de tentoonstelling toilet in het Cerralbo-museum ze zijn van dinsdag tot zaterdag van 9.30 tot 15 uur; Donderdag, van 17.00 tot 20.00 uur; en zon- en feestdagen, van 10 tot 15 uur.

de ticketprijs, die dient voor bezoek de tentoonstelling en de permanente collectie, het is 3 euro, hoewel je het gratis kunt bezoeken op zaterdag vanaf 14.00 uur, op donderdagmiddag en elke zondag.

<>

Pin
Send
Share
Send
Send