Reizen

Dit is het bezoek van de tentoonstelling van Leonardo Da Vinci in Canal Art

Pin
Send
Share
Send
Send


Reproducties van tekeningen in de tentoonstelling van Leonardo Da Vinci in Canal Art in Madrid

Een van de Madrid tentoonstellingen dat meer bezoekers hebben sinds de inhuldiging afgelopen december is het Leonardo Da Vinci, het genie, in het Canal Art Center.

Tot nu toe had ik niet de gelegenheid gehad om het te bezoeken, maar uiteindelijk zag ik gewoon persoonlijk de redenen voor het succes van een tentoonstelling die je kunt zien tot 2 mei 2012.

Dan vertel ik je hoe is het bezoek aan de Leonardo da Vinci-tentoonstelling in Canal Art.

Als je er bent Canal Art Center, in de Plaza de Castilla in Madrid, na het kopen van de kaartjes bij de buitenverkoopkantoren, is het eerste wat je moet doen de grote behuizing betreden waar je om te beginnen een zeer goede 3D-film die een eerste benadering van de figuur van de grote kunstenaar van de Renaissance maakt.


Toegang tot de 3D-film van de Leonardo Da Vinci-tentoonstelling over Canal Art in Madrid

In de film «Leonardo Da Vinci, het uiterlijk van een genie», met een duur van 10 minuten, heb je een eerste visie op zijn werk vanuit verschillende conceptuele perspectieven, zoals water, aarde, vuur, lucht, de natuurlijke ziel of het menselijk lichaam.

Deze inleidende film, waarvan 3D effecten Ze zijn erg succesvol, het wordt om de 20 minuten geprojecteerd, dus in geen geval hoef je lang te wachten om het te zien.

Eenmaal voltooid, hebt u al toegang tot de grote hal van de tentoonstelling. Ik stel voor dat het een zeer didactische tentoonstelling is die vooral gericht is op het facet van Leonardo Da Vinci als uitvinder.


Duikkostuum op de Leonardo Da Vinci-tentoonstelling in Canal Art in Madrid

Zo zie je in deze kamer de recreaties van de vele machines en gadgets dat Leonardo links beschreef in zijn codices.

In totaal zijn ze op 60 keer bekeken georganiseerd door vakgebieden. Op deze manier zul je in het gebied van hydraulische en watermachines bijvoorbeeld worden verrast door een duikpak, of sommige drijvers, vergelijkbaar met ski's, om door het water te lopen, wat in dit geval nooit zou hebben gewerkt ...

Onder de oorlogsmachines bedacht door Da Vinci, zie je een mechanisch machinegeweer, of zelfs een nieuwsgierige tank.

Ongetwijfeld zijn de hoofdpersonen de vliegende gadgets, zoals de verticale ornithopter, een nieuwsgierige libelvormige machine of studies van de slingerende vleugel.


Vliegende machines op de Leonardo Da Vinci-tentoonstelling in Canal Art in Madrid

En onder de Leonardo's uitvindingen, zie je ook muzikale gadgets, zoals een mechanische trommel, of mechanica, zoals een kat.

In een kleine ruimte naast dit deel van de tentoonstelling, een uitstekende BBC-documentaire, De man die alles wilde weten, 50 minuten lang.

In de documentaire kun je onder andere zien hoe een avonturenspecialistengroep de door Da Vinci bedachte parachute bouwen, die ze proberen te lanceren vanuit een vliegtuig, en dus verifiëren dat het zou hebben gewerkt.

In de tentoonstelling zijn ook enkele exemplaren van zijn werken te zien, zoals De Maagd van de Rots, en ook sommige originele tekeningen opgedragen aan Slag om Anghiari, evenals specifieke gebieden die zijn gewijd aan het beoordelen van de Da Vinci Codices en een reproductie van zijn werkstudie.


Geheimen van Monna Lisa in de tentoonstelling Canal Art van Leonardo Da Vinci in Madrid

Dit laatste deel van de Leonardo Da Vinci-tentoonstelling, het genie Het heeft als protagonisten de kleurstudies van zijn grote werk Lisa Monna, naast het tonen van enkele van zijn geheimen.

En wat betreft een andere attractie van deze tentoonstelling, de kopie van het beroemde schilderij Het laatste avondmaal, uitgevoerd door Giampetrino in 1515, is in deze maand februari wanneer het aankomt op de tentoonstelling.

Ten slotte sluit de tentoonstelling met het voorbeeld van sommigen schilderijen van hedendaagse kunstenaars van Leonardo Da Vinci, zoals de Spanjaarden Fernando Yañez en Fernando de Llanos.


Da Vinci codices tekeningen op de tentoonstelling van Canal Art in Madrid

Terwijl wordt aangegeven dat Een bezoek aan de tentoonstelling duurt ongeveer 80 minuten, in werkelijkheid hangt het af van de tijd die je wilt besteden aan het analyseren van elk van de blootgestelde gadgets en, bovenal, als je besluit om de eerder genoemde BBC-documentaire volledig te bekijken.

Kortom, in Canal Art Je hebt een unieke kans om de kennis van te ontdekken en te verdiepen Leonardo Da Vinci-uitvinder.

<>

Video: Hodometer, afstandmeter uitgevonden door Leonardo Da Vinci op tentoonstelling Rotterdam (Juli- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send