Reizen

Tentoonstelling van de Helga de Alvear-collectie in het Cibeles-paleis, tot 3 november

Pin
Send
Share
Send
Send


Gele gang door James Casevere

Na de viering van de tentoonstelling van het huis van Alba, nu de tentoonstellingscentrum CentroCentro van de Cibeles-paleis geeft continuïteit aan de serie Patronage ten dienste van art met de presentatie van de tentoonstelling van de Helga de Alvear-collectie.

Het is een van de belangrijkste privécollecties van hedendaagse kunst in Europa en in de Cibeles paleistentoonstelling van Madrid Je ziet tot 3 november een selectie met 103 stuks geassembleerd door Helga de Alvear in de laatste vier decennia.

In deze tentoonstelling kun je werken zien van 76 van de meest prominente nationale en internationale kunstenaars van hedendaagse kunst, met name fotografie, schilderkunst, video, installaties, beeldhouwkunst en tekenen, die worden verdeeld in ongeveer 1600 vierkante meter van de eerste plattegrond Cibeles-paleis.


Cremaster Plum Line door Matthew Barney

Zo worden onder de Spaanse kunstenaars werken getoond van Alicia Framis, Jorge Galindo, Prudencio Irazabal, Cristina Lucas, Juan Muñoz, Santiago Sierra, Juan Uslé en Eulalia Valldosera. En onder internationale auteurs kunt u werken zien van Helena Almeida, Francis Alys, Matt Collishaw, Olafur Eliasson, Günther Förg, Thomas Hirschhorn, Axel Hütte, Christian Marclay, Thomas Strut, Jeff Wall en Ai Weiwei.

Helga de Alvear, van Duitse origine, arriveerde in 1957 in Spanje en bleef na zijn huwelijk met de architect Jaime de Alvear in Cordoba in Madrid wonen.

In de jaren 60 begon hij met zijn collectie hedendaagse kunst nadat hij Juan Mordó ontmoette, met wie hij in 1980 samenwerkte om in zijn galerij te gaan werken. Samen met andere galeriehouders richtte hij de ARCO Fair of Contemporary Art Fairen in 1995 richtte hij zijn eigen galerij op.

Vervolgens vormde het in 2006 deStichting Helga de Alvear, gevestigd in Cáceres.

de openingstijden van de tentoonstelling The Helga de Alvear Collection ze zijn van dinsdag tot zondag van 10.00 tot 20.00 uur gesloten op maandag.

de ticketprijzen om deze tentoonstelling te bezoeken zijn 5 euro en 2,50 euro in verlaagd tarief

<>

Video: Helga Weiss (Juni- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send