Reizen

Essentiële meesterwerken om te zien tijdens uw bezoek aan het Prado-museum

Pin
Send
Share
Send
Send


Prado-museum in Madrid

Wanneer u van plan bent reis naar Madridde Prado Museum moet een zijn essentieel bezoek, waarvoor u in uw agenda de tijd moet reserveren die nodig is om ten minste de meest opmerkelijke werken van de grote schilders die deze galerij huisvest te bezoeken.

Hoewel niet iedereen een grote fan van schilderen is, hoewel alleen je bezoekt Madrid tijdens een weekend u moet minstens twee uur boeken om ervan te genieten beste meesterwerken van schilderen die worden blootgesteld in de Prado Museum.

In het begin moet je weten dat de Prado Museum wordt beschouwd als de beste kunstgalerij ter wereld.


Goya's ingang in het Prado-museum in Madrid

De beste kunstgalerij ter wereld

Wanneer u het bezoekt, zult u zien dat het geen museum van de zogenaamde is encyclopedische stijlof bijvoorbeeld de Parijs Louvre, met weergave van alle scholen en picturale tijden.

Hoewel de Prado Museumcollectie Het heeft ongeveer 7.600 schilderijen en ongeveer 1.000 sculpturen, slechts minder dan 1.000 werken worden tentoongesteld in de kamers, waarvan de meeste behoorden tot deKoninklijke collecties van de Spaanse dynastieën.

Natuurlijk, de Prado Museum verzamel debeste verzameling van Spaanse schilderkunst, en een geweldige weergave van de Vlaamse en Italiaanse schilderkunst.

Het resultaat voor de museumbezoeker is dat je in vergelijking met andere grote picturale musea geen eindeloze en vermoeiende verzameling schilderijen uit alle tijdperken zult vinden.

Integendeel, u zult genieten van een geweldige tentoonstelling van grote meesterwerken van schilderen tussen de zestiende en negentiende eeuw, waaronder wordt getoondhet meest sublieme van Velazquez en Goya.


Murillo's ingang naar het Prado-museum in Madrid

Geschiedenis van het Prado-museum

De oorsprong vanPrado-museum in Madrid gaat terug naar jaar 1785wanneer de Koning Carlos III in opdracht van de architect Juan Villanueva een gebouw bouwen om te zijn Kabinet voor natuurwetenschappen.

Dit gebouw van neoklassieke stijl werd het hoogtepunt van het architecturale werk van Villanueva, hoewel de constructie in de loop van de tijd werd verlengd, terwijl het lot van het gebouw veranderde.

Eindelijk, in november 1819, al tijdens het bewind van Fernando VIIde Koninklijk museum voor schilderijen en sculpturen,

In deze nieuwe instelling de Koninklijke collecties uitsluitend van de Spaanse schilderkunst, met de tentoonstelling van 311 schilderijen, hoewel het museumfonds al 1500 werken had.

Al snel werd het hernoemd Nationaal museum voor schilderkunst en beeldhouwkunsten vervolgensNationaal museum Prado, wat de huidige benaming is.


Velázquez's ingang naar het Prado-museum in Madrid

Tijdens zijn geschiedenis, dePrado Museumcollectie uit Madrid Het is uitgebreid, vooral met de opname in 1872 van de werken van de verdwenenTrinity Museum,

In het vermiste museum waren de na de verzamelde werken gehuisvest confiscatie van de goederen van de kerk, religieuze en nobele ordes.

Al meer recent, in 1970, de Prado Museum verzamelde een deel van de fondsen van de verdwenen Museum voor moderne kunst, die overeenkomen met de negentiende eeuw, met werken van Madrazo, Rosales of Sorolla, terwijl de werken van de twintigste eeuw de verzameling van het nabije begonnen te verrijkenReina Sofia museum.

Evenzo is de collectie van het Prado-museum ook verrijkt met talloze erfenissen en schenkingen, en zelfs met de tijdige aankoop van werken zoals bijvoorbeeld het beroemde schilderij "De gravin van Chinchón" van Goya, in 2000.

Opgemerkt moet worden dat de Casón del Buen Retiro, afhankelijk van het Prado Museum, huisde aanvankelijk de Guernica van Picasso bij aankomst in Spanje en voordat hij naar zijn definitieve locatie in het bovengenoemde Reina Sofía-museum gaat.


Villanueva's ingang naar het Prado-museum in Madrid

Wat essentieel is om te zien in het Prado-museum

Dan zal ik je een reeks geven tips voor uw bezoek aan het Prado Museum en op deze manier kunnenzie de essentiële werken:

Allereerst, als u liever niet alleen het museum wilt bezoeken door een expert, vindt u hier informatie over rondleidingen door het Prado-museum.

Nadat u het ticket in de heeft gekocht Goya Deurkastenin de Loyaliteitspleinen voor hem Ritz Hotel, ga de trap ernaast op om het museum bovenaan deze toegang te betreden.

Hoewel de belangrijkste voorzieningen voor diensten voor bezoekers (cafetaria, winkel ...) zich bevinden bij de ingang van de Jeronimos-poortin de Goya Gate U zult basisdiensten hebben zoals slogan of audiogidsen.

Vergeet bij het invoeren niet om de brochure met de Plan van het Prado-museum, wat een essentiële hulp zal zijn om door de verschillende kamers te bewegen, terwijl u wordt geïnformeerd over waar de belangrijkste schilderijen van de kunstgalerie van Madrid zich bevinden.


«The Three Graces» door Rubens - Auteursrecht: Museo Nacional del Prado de Madrid

Boek een hotel voor uw reis op Booking.com

Wanneer u toegang hebt tot Goya hoge poort, komt u direct bij de hoofd- en meest majestueuze galerij van het Prado-museum, met zijn grote boogvormige plafond dat dankzij zijn dakramen een grote helderheid in de kamer geeft.

In deze geweldige galerij kun je bij binnenkomst het geweldige schilderij van zien Titiaan «Keizer Karel V te paard in Mühlberg», en even later, een van de meesterwerken van José de Ribera, «Jacob's droom» (kamer 26) en «De Onbevlekte» (kamer 29), van Murillo.

Als je door de eerste deur links van deze grote galerij binnenkomt, kom je meteen in kamer 9, waar je het beroemde schilderij vindt «De drie genaden» van Rubensen in 9B: "De aanbidding der koningen."

In de nabijgelegen kamer 7 heb je de beste exponent van Rembrandt, "Artemis".

En het is in dit gebied, tussen de kamers 8A tot 10 A, waar u kunt genieten van de geweldige werken van El Greco, waaronder opvallen «De ridderhand op zijn borst» of «De Drie-eenheid».

En meteen bereik je het gebied gewijd aan de schilder Velazquez, waar je in de grote zaal 12 en achtereenvolgens tot 16 geweldige meesterwerken.


«Las Meninas» door Diego Velázquez - Auteursrecht: Museo Nacional del Prado

Onderaan de hoofdgalerij op verdieping 1 heb je een groep Goya meesterwerkenzoals «De familie van Carlos IV» of de "Majas".

Zien de rest van Goya's schilderijen, moet je naar verdieping 2 gaan, waar ze in hun kleine kamers worden verdeeld, en dan naar verdieping 0 van het Prado Museum gaan, waar je hun zwarte verf vindt.

Als je door een doolhof van kamers op deze verdieping gaat, vind je het majestueuze schilderij «Isabel de katholieke dicteert haar wil» van Rosales (kamer 61B) en een voorbeeld van het schilderij van Sorolla, «Kinderen op het strand» (kamer 60A).

Na het oversteken van het servicegebied voor bezoekers van de Velazquez-poortkom je uit bij een andere grote groep kamers meesterwerken van de Vlaamse en Italiaanse schilderkunst van het Prado Museum.

In jouw bezoek aan het Prado-museum Het is absoluut noodzakelijk dat u geniet van de beroemde schilderijen van De Bosco, «De tuin der geneugten» en «De tabel met hoofdzonden» (kamer 56A). In dezelfde kamer die je hebt«De triomf van de dood»van Brueghel.

Het is ook dit gedeelte van de 0 verdieping, in de grote zaal 49, waar je twee uitstekende werken van hebt Rafael, «De kardinaal» en «De Maagd van de vis».


Prado-museum op de Prado-promenade in Madrid

En in dezelfde kamer kun je ook zien «De aankondiging» van Angelic Fraen «De doorvoer van de Maagd» van Mantegna. En in kamer 55B, de «Zelfportret» van Dürer.

Eindelijk kunt u nu verlaat het Prado Museum door de Jeronimos-poort, gelegen in het nieuwe bijgebouw van het gebouw van De Jeronimos, en waar u onder andere de cafetaria en de museumwinkel vindt.

Op deze manier heeft u de zekerheid dat u het bezoek hebt beëindigd zonder het te hebben gemist Prado's belangrijkste werken.

<>

Pin
Send
Share
Send
Send