Reizen

Dit is de Jeronimos-kerk, de thuisbasis van koninklijke ceremonies

Pin
Send
Share
Send
Send


Jerónimo el Real kerk in Madrid

Wanneer ga je naar Prado Walk van Madrid voor bezoek het Prado-museum, achter het museumgebouw ziet u een kerk op de top van een heuvel waarvan de gevel van neogotische stijl en zijn twee torens.

Het gaat om de kerk van San Jerónimo el Real, beter bekend in Madrid als de Jeronimos kerk.

Zonder twijfel heb je het beste uitzicht op de Jeronimos-kerk als je vanaf de Puerta del Sol en langs de De carrière van Saint Jerome naar hem toe Prado Museum.


Jerónimo el Real kerk in Madrid

Op de voorgrond heb je de Neptunus-fonteinen daarachter stijgen de torens van deze historische kerk in Madrid.

Ondanks het feit dat het een zeer lange geschiedenis heeft, toont het beeld dat ons momenteel toont de Jeronimos kerk Het is relatief recent, omdat het dateert uit het midden van de 19e eeuw, toen de bovengenoemde torens en de gevel werden gebouwd, allemaal met de bovengenoemde neogotische stijl.

En de grote trap is nog recenter, omdat deze werd gebouwd in het begin van de 20e eeuw.

Dat zou je moeten weten oorsprong van deze kerk dateren uit XV eeuw, wanneer in opdracht van Katholieke koningens is gebouwd a klooster voor de Jeronimos-broederswiens functie was om te dienen als accommodatie voor de koningen tijdens hun verblijf in het kleine stadje Madrid.

Naast San Jerónimo-klooster, hoe het heette, Philip II bevolen om een ‚Äč‚Äčkamer te bouwen, bekend als de Koninklijke kamer, waar ik kon mediteren terwijl ik de mis hoorde.


Jerónimo el Real kerk in Madrid

deze klooster van de jerónimos Het werd ook gebruikt voor vloeken als erfgenamen van de kroon door verschillende prinsen, als eerste om het zelf te doen Philip II.

Tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog bij de Fransen leed het klooster in het begin van de 19e eeuw ernstige schade en werden de broeders van Jeronimo verdreven.

Alleen de kerk en het klooster waren bewaard gebleven uit het klooster, en later werd het gebouw een artilleriekazerne.

Het was halverwege 19e eeuw toen het bovengenoemde begon hervormingen en de kerk verwierf het huidige beeld.

Op zo'n manier dat het een hoofdkwartierkerk van werd koninklijke ceremoniesNou ja, in 1906 in de Jeronimos kerk werd gehouden de huwelijk van koning Alfonso XIII met Victoria Eugenia.


Jerónimo el Real kerk in Madrid

Wat te zien in de Jerónimos-kerk

Ja na bezoek het Prado-museum daar profiteer je van bezoek de kerk van San Jerónimo el Real, in eerste instantie ziet u de neogotische gevel.

Binnenin vind je de karakteristieke Latijnse kruiskerk, met de cruise en kapellen aan elke kant van het middenschip.

Dit interieur laat ons iets somber zien, vooral op het gebied van het hoofdaltaar. De grootste artistieke aantrekkingskracht zit in de inrichting van het bovengenoemde middenschip.


Jerónimo el Real kerk in Madrid

<>

Video: Lisbon Jeronimos Monastery (Juli- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send