Reizen

Hoe bezoek je de bisschopskapel van de 16e eeuw op de Plaza de la Paja

Pin
Send
Share
Send
Send


Bisschopskapel op de Plaza de la Paja in Madrid

Een van de verborgen artistieke hoeken in Madrid is het gerehabiliteerde Bisschopskapel, wiens bestaan ​​de meeste mensen van Madrid zelf niet kennen.

Het is een gotisch bouwkundig juweel uit de 16e eeuw, verklaard Historisch artistiek monument en Bron van cultureel belang, die al meer dan 30 jaar gesloten is en waarin een grondige hervorming is doorgevoerd.

Open voor aanbidding en openbare bezoeken sinds 2012, de Bisschopskapel je vindt het heel centraal stro vierkant van Madrid, achter de St. Andrew's Church, waarmee de Monumentaal complex van San Andrés.


Gotisch plafond van de bisschopskapel op de Plaza de la Paja

Geschiedenis van de bisschopskapel

In de middeleeuwen was dit gebied een buurt Mozárabe die de archeologische overblijfselen van de elfde eeuw van het origineel huisvestteSt. Andrew's Churchwaar hij werd begravenSan Isidro, beschermheer van Madrid.

Na deherovering, de tweede muur van Madrid, de christelijke muur, werd gebouwd en deze buurt werd een gebied met paleizen.

Het was in de 16e eeuw toenFrancisco de Vargas en Medinaberoofd vanKatholieke koningen, besloot om een ​​begrafeniskapel te bouwen gewijd aanSan Isidro.

Dit gebouw is toegevoegd aan de St. Andrew's Churchen toen zijn zoon het eindelijk afmaakteGutierre de Vargas en Carvajal, Bisschop van Palencia, werd bekend als deBisschopskapel.


Altaarstuk van de bisschopskapel op de Plaza de la Paja

In de 19e eeuw, deBisschopskapel werd eigendom van deAlba House, en dankzij de discrete gevel en om te worden gesloten tijdens deBurgeroorlog het werd gered van vernietiging, zoals gebeurde met de naburige kerk van San Andrés.

ten slotte,in 1980deAlba House toegaf aan deBisdom Madrid het eigendom van de bisschopskapel, met als enige vereiste dat het geopend moet worden om te aanbidden.

Nu, na hervormingen die 30 jaar hebben geduurd, deBisschopskapel in Madrid Niet alleen kan het worden bezocht door het publiek, maar het herbergt ook een Franse congregatie van nonnen, deKleine Zusters van het Lam, elke dag met dezelfde mis gevierd.

Bezoek van de bisschopskapel

Deze kapel had, hoewel op bepaalde tijden, directe toegang vanaf deSt. Andrew's Church, heeft zijn eigen gevel, dat zie je nu in de stro vierkant. en waarvoor u uw bezoek begint.

Plateresque stijl, typisch voor de zestiende eeuw, lijkt meer op de ingang van een paleis dan op de toegang tot een religieus gebouw.


Ingang van de bisschopskapel op de Plaza de la Paja

Nadat u door de originele eiken deuren bent gegaan, komt u bij een klein klooster, dat een distributiefunctie heeft en de interne verbinding is met deSt. Andrew's Church sinds deze en deBisschopskapel ze scheidden zich af met een muur.

deBisschopskapel het werd gebouwd tussen 1520 en 1525, en toen de boog die het verbond met de St. Andrew's Church, het gebied waar vereerd naar San Isidro Het was van beide kanten toegankelijk.

Dit kan nu worden gezien door de archeologische overblijfselen te laten zien door een raam op de grond.

Bij toegang tot de interieur van de bisschopskapel De gotische stijl van het gerestaureerde plafond zal uw aandacht trekken.

Er zijn twee elementen die je het meest zullen imponeren: het spectaculaire houten altaarstuk gegarneerd met bladgoud, en de indrukwekkendealbasten graf van de bisschop Gutierre de Vargas en Carvajal.

De spectaculaire en artistieke schoonheid van beide elementen dwingt je tot een langdurige visuele beoordeling van elk van hen.


Graf van Gutierre de Vargas en Carvajal in de bisschopskapel in Madrid

Je kunt ook twee kleine altaarstukken en de graven van zien Francisco de Vargas e Inés de Carvajal, allemaal gemaakt door de Renaissance-beeldhouwer Francisco Giralte.

Schema's en prijzen bezoeken Bishop's Chapel

Dit zeer weinig bekende monument van Madrid kan alleen op zeer specifieke dagen worden bezocht, en altijd op rondleidingen.

In het bijzonder de Bezoekschema's van de bisschopskapel ze zijn elke dinsdag in drie opeenvolgende diensten, om 10, 10.45 en 11.30 uur.

Bovendien kunt u ook op donderdagmiddag in twee ploegen bezoeken, om 16.45 uur en 16.45 uur.

Deze bezoeken zijn gemaakt in groepen met maximaal 30 personen, en om eraan deel te nemen, moet u vooraf reserveren in de Almudena-kathedraalmuseum,


Archeologische overblijfselen in de bisschopskapel op de Plaza de la Paja in Madrid

Boek een hotel voor uw reis op Booking.com

U kunt per e-mail reserveren ([email protected]), bel 915.592.874 of stel je er rechtstreeks aan voor (Almudena-plein, naast de hoofdingang van de kathedraal) om de ingang voor het bezoek te krijgen.

de toegangsprijs voor de bezoek van de bisschopskapel van Madrid Het kost 3 euro, en je moet de tickets rechtstreeks in het museum betalen, waar ze je de tickets geven om toegang te krijgen tot de rondleiding op de door jou gekozen dag en tijd.

Als deze dagen en uren moeilijk te bezoeken zijn, heb je een andere optie om het monument te bezoeken en het zelf te leren kennen.

Een half uur eerder Massa-uren en liturgische kantoren in de bisschopskapel die er elke dag in plaatsvinden, kun je binnenkomen en het zien, ja, met gepast respect voor een plaats van aanbidding.

Ik zeg je dat als je dol bent op fotografie, je tijdens het bezoek foto's kunt maken, ja, zonder flits.

<>

Video: Onze Mariaverering is heel oud (Juni- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send