Reizen

American Impressionism Exhibition in Thyssen-Bornemisza Museum, tot februari

Pin
Send
Share
Send
Send


Tarbell Sisters in American Impressionism tentoonstelling @Milwaukee Art Museum

de impressionisme keert terug naar ster in a tentoonstelling in Madridspecifiek in de museum Thyssen-Bornemisza.

Bij deze gelegenheid is de Thyssen presenteert de eerste tentoonstelling in Spanje van werken van Amerikaanse kunstenaars die de invloed ontvingen van de artistieke beweging die in het laatste deel van de 19e eeuw een revolutie teweegbracht in de schilderkunst in Frankrijk.

In de Museum Amerikaanse impressionisme tentoonstelling Thyssen-Bornemisza werken van Amerikaanse kunstenaars die in Frankrijk woonden, ontwikkelen de ontwikkeling van het impressionisme, zoals het geval isMary Cassatt en John Singer Sargent, die een geweldige relatie hadden met ontgassen of Monet.


Cassat Summer @Terra Foundation for American Art

Maar schilderijen van andere kunstenaars worden ook tentoongesteld na de eerste impressionistische tentoonstelling in New YorkZe reisden naar Europa om de nieuwe techniek te leren kennen. Dat zou het geval zijnTheodore Robinson of Childe hassam.

Mary Cassat Ze was de enige Amerikaanse vertegenwoordiger die deelnam aan vier impressionistische tentoonstellingen die tussen 1879 en 1886 in Frankrijk werden gehouden en opviel door haar schilderijen van vrouwen en kinderen uit de hogere middenklasse. Uiteindelijk werd ze een grote promotor van deze artistieke trend in de Verenigde Staten.

Van zijn kant Zanger Sargent, een Amerikaan geboren in Italië, woonde zijn hele leven in Europa, en zijn schilderij kreeg de invloed van het impressionisme, een techniek die niet in al zijn schilderijen van toepassing was.


Hassam werk tentoongesteld American Impressionism Hassam_pabellon @Terra Foundation for American Art

In de tentoonstelling zijn er ook werken van Amerikaanse kunstenaars die seizoenen in Giverny hebben doorgebracht samen met Monet om de nieuwe techniek te leren, zoals vermeld Theodore Robinson ofJohn Leslie Breck,

Deze nieuw impressionisme tentoonstelling in Madrid, die u tot 5 februari 2015 kunt zien, presenteert bijna 80 schilderijen en wordt aangevuld met enkele voorbeelden van Franse impressionisten, zoals Manet, Monet, ontgassen en Morisot, waarmee de invloed van deze picturale stijl op Amerikaanse kunstenaars kan worden gecontextualiseerd.

De tentoonstelling die nu de hoofdstad heeft bereikt, is eerder gepresenteerd in andere Europese instellingen, zoals de Giverny impressionistisch museum, in Frankrijk, en de Nationale galerijen van Schotland uit Edinburgh.

Tentoonstellingstijden Amerikaans impressionisme

de tentoonstellingstijden Amerikaans impressionisme in de Thyssen-Bornemisza-museum ze zijn van maandag tot donderdag en zondag van 10.00 tot 19.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur.


Sargent's Boat @Terra Foundation for American Art

de ticketprijzen om deze tijdelijke tentoonstelling te bezoeken zijn over het algemeen 9 euro; de gereduceerde, 6,5 euro, waarvan 65-plussers, gepensioneerden, studenten met voorafgaande accreditatie en grote gezinnen profiteren.

de toegang is gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar en burgers met legale werkloosheid.

<>

Video: An Introduction to American Impressionism. Christie's (Juli- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send